Han kalle seg for Gledespelsen og har et stort hjerte!

 

Gledespelsen, eller Svein Petter Grøsfjeld som han egentlig heter, er vel en kar du aldri glemmer hvis du har krysset hans fotspor. Nå bruker han energien sin på å glede andre som sitter hjemme og trenger lysglimt! Vi var så heldige at vi fikk et intervju med denne herligheten av et menneske!

​Hva er det som får meg til og gjøre dette ?

Det begynte i grunnen med at jeg hadde ei venninne som satt i karantene, og som var i behov for en HDMI kabel og et termometer (til og ta tempen for det er jo viktig i disse tider hadde hu hørt….) Jeg satt på kontoret og så denne posten på face og tenkte at her kunne jeg jo gjøre en innsats! Så da var frøet sådd. Når jeg så hvor takknemlig hun ble, laget jeg min første #gledespelsen video, og fra der så har det jo bare tatt av.

 

Hvilke reaksjoner har du opplevd etter at du begynte med dette?

Her har det gått ifra at folk har stått målløse (gjerne pga at jeg har gjort dette for kjente av meg og de jeg har besøkt jo ikke har skjønt en drit siden de ikke kjenner meg….. ) Men det har gått ifra latter og smil til at jeg jo faktisk har klart å nesten røre folk til tårer. Det er jo dette som gir meg lysten og driven til å fortsette.

 

Tror du at du gjør en forskjell?

Her vil jeg være forsiktig med og si at jeg er noen frelser, men tror utifra responsen til dem jeg har besøkt og responsen ellers at jeg i hvert fall sprer et lite snev av smil og glede i en hverdag hvor det gjerne er litt vanskelig for noen å se så mye positivt.

 

Er det noe spesielt du har opplevd?

Datterå te ei eg kjenne som eg måtte ringe på te i blokkå, og pga at lyden i «intercommen» var så dårlig så trodde hu at det var søskenbarnet som kom for å ønske henne gratulerer med dagen, og når jeg stod der og sa at det var Gledespelsen så forstod hu isje ein drid.

 

Ka e Gledespelsen sitt råd te Verden?

Det må være at vi må prøve og se det positive i at vi er heldige og lever i et land som faktisk er økonomisk rystet til og kunne overleve dette, men at vi må ta de forhåndsregler som legges for oss på alvor. Og for all del slutt og syt så voldsomt om den der hekkans påsken, den komme garantert igjen neste år….men gjerne på et annet tidspunkt neste år for jesus blei jo født 24.12 kvart år!  Så tror eg at det viktigste i disse tider er at vi står sammen og glemmer politiske uenigheter og sosiale skiller, for det betyr ikke en drit om du e millioner, fattig, rød eller blå i disse dager, vi kan og må bare ta vare på hverandre og dem vi holder kjært så skal vi nok se at ting med tid og stunder begynner og komme tilbake til normalen. Men nå er det desverre ikke vi som bestemmer dessverre.